Goed nieuws, 320 mensen vermoord!

Het feit dat er bijna dagelijks iemand wordt vermoord in New York is geweldig goed nieuws!

NRC; 2 januari 2015.

 

‘Alleen in dierenwelzijn investeren bij meerprijs’

PigBusiness 28 december 2014

2 berichten, hoe verschillend de impact. Want je kunt moeilijk stellen dat iemand vermoorden positief is. Dat is ook niet de boodschap als je het bericht leest. Het blijkt dat het aantal moorden in die stad gestaag daalt. En dat is natuurlijk wel goed nieuws, de stad wordt steeds veiliger.

Lees je het artikel over dierenwelzijn dan blijkt dat ondernemers (boeren) best bereid zijn om te investeren in dierenwelzijn maar dat ze daar wel een rendement tegenover gesteld willen hebben. Dat is goed nieuws want dierenwelzijn moet duurzaam zijn. Duurzaamheid kan alleen als je als onderneming rendement maakt. Hoe kan dat slecht nieuws zijn?

Dat komt wellicht omdat er in het bericht gekeken wordt naar het dierenwelzijn en niet naar de bereidheid van de ondernemer. Een beetje als je kijkt naar het vermoorden van iemand in plaats van naar de toegenomen veiligheid.

De ondernemers zijn wel degelijk bereid het dierenwelzijn te verhogen. Zo zou het artikel ook gepresenteerd moeten worden als je mij vraagt. Positief! Omdat we als sector bereid zijn te investeren in het dierenwelzijn. Dat een investering rendement moet opleveren hoeven we toch niet meer uit te leggen. Dat wil een ieder die investeert.

Als sector moeten we zaken op een positieve manier in de wereld zetten. Alleen zo kunnen we de consument overtuigen dat varkens houden een hele mooie onderneming is.  Een onderneming met veel gevoel voor haar dieren, die dierenwelzijn hoog in haar vaandel heeft.

Als we dat nu als goed voornemen voor 2015 nemen, het brengen van positief nieuws over de varkenssector. Vaak is dat al mogelijk als we zaken vanuit een wat andere invalshoek benaderen.