‘Kort op de bal spelen’ met cockpit voor vleesvarkens

voederconversie De bovenstaande kreet is afkomstig van o.a. Varkensnet. Goed dat ze het probleem van sturen tijdens een ronde vleesvarkens oppakken! Cockpits worden voor allerlei processen gebruikt. Een hele bekende is de cockpit (dashboard) van je auto. Daarmee bewaak je een aantal processen die belangrijk zijn voor het gebruik van die auto.  

Een heel belangrijk proces is je snelheid. Doe je dat verkeerd dan kost dat geld, goud geld als je niet oppast. Belangrijk dus! Stel je rijd op de snelweg. Je rijdt keurig 100 kmh maar je snelheidsmeter wijkt 10% af. Met andere woorden, de snelheidsmeter wordt gevoed met onnauwkeurige data.

Het gevolg laat zich raden. Je rijdt zo maar 10 km te hard en dat kost geld, goud geld. Meten is weten, dat klopt maar dan moet de input wel nauwkeurig zijn, betrouwbaar zijn. Is het te onnauwkeurig, gebaseerd op te weinig metingen of gewoon een rekenkundig gemiddelde, dan heb je er niets aan! Erger nog, je denkt dat je het goed doet maar je zit er vaak naast. Oftewel je veroorzaakt enorm veel MUDA!